X
تبلیغات
کوی دلبر - انجدان رومی

انجدان رومی

                                 انجدان رومی

جعفری Umbelliferae :تیره
Levisticum officinale Koch., Levisticum vulgare Reichb :نام لاتین
Lovage :نام انگلیسی
انجدام رومی :نام فارسی
انجدان- کاشن رومی :نام عربی

انجدان رومی - سیسیالوس، کاشم، کوله پر، گلپر- کاشم، کرفس جبلی و کاشم رومی

مشخصات ظاهري انجدان رومی :
انجدان رومی يك گياه با دوام است كه بيش از دو سال عمر می كند و ريشه ی آن گوشتی و محكم است. طول ساقه های شياردار و تو خالی گياه به 5/1 متر می رسد. برگ های آن براق و به رنگ سبز تيره است. انجدان رومی از لحاظ شكل ظاهری و بو شبيه كرفس وحشی است. گل های ريز و زرد انجدان رومی از اوايل تابستان به شكل چتر ظاهر می شوند و در اواسط تابستان تبديل به ميوه هايی قهوه ایی رنگ و خوش عطر و شياردار می شوند.

انجدان رومی گیاهی است علفی و دارای ساقه ضخیم استوانه ایی است به قطر سه تا چهار سانتیمتر و به ارتفاع یک تا دو متراست. این گیاه برگهایی ضخیم، گوشتدار، منقسم به برگچه‌هایی با ظاهر لوزی شکل و دندانه‌های نامساوی به رنگ سبز تیره و منتهی به دمبرگ استوانه‌ایی مشخص دارد.

گلهای انجدان رومی بسیار کوچک به ابعاد سه میلیمتر ، به رنگ زرد و مجتمع به صورت چتر مرکب به دوازده شعاع نابرابر هستند و زنبورهای عسل از گلهای آن، غذای پرارزشی به دست می‌آورند. قسمت مورد استفاده گیاه ریشه آن است که بویی معطر و طعمی تلخ، گزنده و کمی شیرین دارد و دارای خواص دارویی بسیار است.
مصارف دارویی انجدان رومی   فواید انجدان رومی    خواص انجدان رومی

ریشه انجدان رومی معده را تقویت می‌کند و هضم کننده غذاست و مصرف آن در نارسایی های کبدی و کلیوی موثر است.
ريشه ی گياه انجدان رومی بسيار مدر (ادرار آور) است. زمانی از اين گياه برای درمان يرقان و سنگ كليه استفاده می شده است. ريشه و تخم انجدان رومی به هضم غذا كمك می كنند؛ برای اين منظور از دم كرده ی آن مثل چای استفاده می شود. در قرون وسطی، راهبان پيرو بنديكت مقدس، به سبب خواص دارویی و غذايی بيشماری كه انجدان رومی داشته است، به اين گياه اهميت فراواني داده اند. ساقه هاي پر برگ اين گياه به غذا مزه ی كرفس مي دهد. از انجدان رومی در تهيه سوپ، سالاد سيب زمينی می توان استفاده كرد. اروپايی ها، تخم نمكزده ی انجدان رومی را بر روی نان ، پنير و بيسكويت پاشیده و مزه و طعم آنها را دلچسب می نمايند .


انجدان رومی با نام دیگر کاشن در از بین بردن بیماریهای پوست مفید است و ضعف عمومی را برطرف می‌کند. مصرف انجدان رومی در آب آوردن بافت های بدن، آب آوردن قوزک پا، ورم کلیه، ورم مثانه، دفع ادرار، رماتیسم موثر ذکر شده است.
انجدان رومی درمیان سبزی های اروپایی ها جایگاه ویژه‌ایی دارد.

پراکنش جغرافیایی در ایران

انتشار جغرافیایی انجدان رومی در مناطقی مانند مازندران، گیلان، آذربایجان، تهران و خراسان ذکر شده است.

بازگشت به صفحه گیاهان دارویی

 
Text Backlink ExchangesCopyright www.dafaabi.blogfa.com© All rights reservedکوی دلبر